Το (νέο) 4ο Δημοτικό Σχολείο

Από τη σχολική χρονιά 2012-2013 το σχολείο μας ? διπλασιάστηκε!

Δηλαδή ? και για να μη σας μπερδεύω ? δίπλα στο παλιό κτίστηκε ένα καινούργιο κτίριο! Και όχι μόνο αυτό?

Αλλά, καλύτερα ας θυμηθούμε  το παλιό σχολικό μας συγκρότημα.

Περιλάμβανε ένα διώροφο κτίριο με έξι αίθουσες διδασκαλίας, το γραφείο των δασκάλων, του διευθυντή, τουαλέτες για τα παιδιά και τους δασκάλους και κάτι αποθήκες. Στη μικρή μας αυλή υπήρχαν έξι ακόμη αίθουσες μέσα σε μεταλλικά «κιβώτια» (κοντέινερ) στις οποίες εργάζονταν έξι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά έξι τμημάτων.

Η τσιμεντένια αυλή εκτός από μικρή ήταν και λίγο «φουσκωμένη» σε πολλά σημεία ή με μικρές λακκούβες σε άλλα. Χωριζόταν από το διπλανό χώρο εργασίας/οικοδόμησης του καινούργιου με ένα τσίγκινο τοίχωμα με πολλά επικίνδυνα σημεία για τραυματισμούς παιδιών ? και πολλά παιδιά πράγματι τραυματίστηκαν. Αλλά ? τα πράγματα τώρα είναι αλλιώτικα!

http://youtu.be/G67o2rkKejY

Τώρα, η εικόνα του σχολείου μας είναι κάπως διαφορετική. Τα μεταλλικά «κουτιά» της αυλής κοπήκαν σε κομμάτια, μπήκαν σε φορτηγά και εξαφανίστηκαν! Όπως εξαφανίστηκε και το τσίγκινο χώρισμα στην άκρη της αυλής. Και, μετά την εξαφάνιση του χωρίσματος, εμφανίστηκε ένα νέο, ολοκαίνουργιο διώροφο κτίριο με: α) εννιά αίθουσες διδασκαλίας (μεταξύ των οποίων αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα χημείου και αίθουσα αγγλικών), β) αίθουσα κυλικείου και αίθουσα σίτισης (πέρσι οι μαθητές του ολοήμερου έτρωγαν το μεσημεριανό τους σε μια στενόμακρη και δυσπρόσιτη αίθουσα που συνόρευε με το λεβητοστάσιο), γ) αίθουσα βιβλιοθήκης και δ) αίθουσα εκδηλώσεων, σαν ένα μικρό θέατρο με υπερυψωμένη σκηνή, με αποθήκη για καρέκλες θεατών και με αποδυτήρια για αγόρια και κορίτσια – ηθοποιούς! Να μην ξεχάσουμε και το υπόγειό του. Τεράστιες αποθήκες, αίθουσα λεβητοστάσιου, ακόμη και χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων των εκπαιδευτικών. Α ναι! Υπάρχει και εγκατάσταση ανελκυστήρα (ασανσέρ) από το υπόγειο μέχρι τον 1ο όροφο.

Αλλαγές έγιναν και στο παλιό κτίριο. Η αίθουσα των δασκάλων μεγάλωσε και οι τουαλέτες δασκάλων και μαθητών ανανεώθηκαν με καινούργια πλακάκια και είδη υγιεινής.

Η αυλή μας επεκτάθηκε και το έδαφός της καλύφθηκε από χρωματιστά πλακάκια που αντικατέστησαν το ανώμαλο τσιμεντένιο δάπεδο. Δύο μέρη της εφοδιάστηκαν με κερκίδες. Το ένα απ? αυτά θα λειτουργήσει σαν εξωτερικό θέατρο και το δεύτερο σαν γήπεδο μπάσκετ. Ήδη εκεί τοποθετήθηκαν δύο μπασκέτες.

Να θεωρήσουμε δηλαδή ότι όλα είναι τέλεια τώρα; Όχι βέβαια. Όμως το συμπέρασμα παραμένει θετικό. Ο χώρος που εργαζόμαστε βελτιώθηκε αποφασιστικά. Κάτι που μας κάνει να ελπίζουμε ότι η βελτίωση αυτή θα έχει ανάλογη επίδραση στην ποιότητα και αποδοτικότητα του σχολείου μας.

Comments are closed.