Η Γ τάξη σας εύχεται καλή σχολική χρονιά

 

Αισίως κλείσαμε ένα μήνα από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ζόρικος μήνας για όσους συναδέλφους άλλαξαν τάξεις και κάνουν νέα αρχή, αλλά επιτέλους άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό της η τάξη.

Την Γ? τάξη του σχολείου μας αναλάβαμε οι δασκάλες Κατερίνα Σταμάτη για το Γ?1 και η Ζήνα Βασιλειάδη για το Γ?2.

Στα πλαίσια του προγραμματισμού των επισκέψεων στη διάρκεια της χρονιάς κλείσαμε ωραίες κατά την γνώμη μας βόλτες τόσο σε πάρκα,όσο και σε μουσεία αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον προγραμματισμό,να πάρετε ίσως ιδέες για τις δικές σας επισκέψεις ή και να εκφράσετε εντυπώσεις για κάποια από αυτές εάν έχετε ήδη πάει.

alt

Οι επισκέψεις της Γ?τάξης

26 Οκτωβρίου (Δευτέρα): θα παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»του Ιουλίου Βερν,στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

10 Νοεμβρίου (Τρίτη):επίσκεψη στο Μουσείο Συναισθημάτων όπου τα παιδιά θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Φόβος 2»,συνέχεια του προγράμματος «Φόβος 1» που παρακολούθησαν την προηγούμενη χρονιά.

9 Δεκεμβρίου (Τετάρτη): Θα παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση « Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου,στο Θέατρο Ακροπόλ.

15 Ιανουαρίου (Παρασκευή): επίσκεψη στο Μουσείο-Εργοστάσιο σοκολάτας,στην Hellexpo στο

Μαρούσι.Τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία της σοκολάτας,θα δοκιμάσουν σοκολάτα αλλά θα φτιάξουν και τη δική τους ζαχαρόπαστα!

18 Φεβρουαρίου (Πέμπτη): επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.Στη Θόλο του ιδρύματος θα παρακολουθήσουμε πρόγραμμα με θέμα «Οι Τιτάνες στην εποχή των παγετώνων».

17 Μαρτίου (Πέμπτη): Στο κτήμα «Ζαχαίος» οι μαθητές θα παρακολουθήσουν βιωματικό πρόγραμμα σχετικό με την επεξεργασία του μελιού και τη θρεπτική αξία του στην καθημερινή μας διατροφή.

alt

15 Απριλίου(Παρασκευή):επίσκεψη στο πάρκο Τρίτση όπου θα παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα «Τα πουλιά στην πόλη».

alt

13 Μαίου (Παρασκευή):επίσκεψη στον Μυκηναικό Θολωτό Τάφο στις Αχαρνές.Είναι ο επιβλητικότερος και ο καλύτερα διατηρημένος μυκηναϊκός θολωτός τάφος της Αττικής. Ο Θολωτός Τάφος των Αχαρνών ανακαλύφθηκε στα 1879 από Γερμανούς αρχαιολόγους, στην πλαγιά τεχνητού λόφου. Ο τάφος χρονολογείται στην ΥΕ III  εποχή (14ος -13ος αι. π.Χ).

13 Ιουνίου (Δευτέρα):τελική εκδρομή με όλο το σχολείο στο Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας.

Το πρόγραμμα επισκέψεων που καταρτίσαμε οι δασκάλες της Γ? τάξης ενδέχεται να τροποποιηθεί.Σ?αυτή την περίπτωση θα ενημερωθείτε έγκαιρα για τις αλλαγές.

 

Σχετικά με την πρώτη παράσταση που θα παρακολουθήσουμε ?Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες? και επειδή τα παιδιά δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο,δουλεύουμε πάνω σε αποσπάσματα του βιβλίου για να έχουν μια μικρή ιδέα γι?αυτό που θα δούνε. Η ώρα της Φιλαναγνωσίας διατίθεται λοιπόν γι?αυτή την εργασία προς το παρόν και μέχρι να αποφασίσουμε ποιο βιβλίο θα διαβάσει η τάξη.

Μετά την παράσταση θα σας πούμε τις εντυπώσεις τόσο των παιδιών όσο και τη δική μας.

Έπεται συνέχεια στην επικοινωνία μας.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.