ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Φτάνοντας στο τέλος πια αυτής της σχολικής χρονιάς, η Δ? τάξη ολοκλήρωσε το πρόγραμμα που είχε αναλάβει από τον Οκτώβρη «Ρατσισμός ?Ανθρώπινα Δικαιώματα».
Το πρόγραμμα αυτό το έτρεξαν οι μαθητές των δύο τμημάτων ,Δ1 και Δ2,τόσο σε κοινές τους συναντήσεις κάθε εβδομάδα στην ώρα της Ευέλικτης ζώνης, όσο και κατά τμήμα ξεχωριστά ανάλογα με την περίσταση.
Η προσπάθειά μας αυτή είχε στόχο της να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές μας στο θέμα του ρατσισμού και του σεβασμού της διαφορετικότητας των ανθρώπων,να τους εξοικειώσει με όρους που ακούνε συχνά από την τηλεόραση αλλά και μέσα στην οικογένειά τους αλλά και να πληροφορηθούν για το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες κυρίως του τρίτου κόσμου.
Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας αποφασίσαμε να το παρουσιάσουμε στις 3 Ιουνίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του σχολείου μας για τη λήξη της χρονιάς.Έτσι εκθέσαμε στον χώρο έξω από την αίθουσα τελετών στο νέο κτίριο, όλες τις εργασίες των μαθητών μας, όπως αφίσες, συνθήματα, ζωγραφιές, εκθέσεις που έγραψαν, όπως και καρτέλες με σημαντικές πληροφορίες που αποτέλεσαν υλικό μελέτης όλο αυτό το διάστημα.
Το επιστέγασμα της δράσης αυτής ήταν μία ζωντανή παρουσίαση από μέρους των μαθητών μας που περιελάμβανε εισηγήσεις δικές τους, παρουσίαση των δικαιωμάτων των παιδιών, απαγγελίες ποιημάτων με θέμα τον Ρατσισμό και τη Διαφορετικότητα, αλλά και τραγούδια που έμαθαν με το ίδιο θέμα.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του σχολείου μας, οι δάσκαλοί τους και γονείς των μαθητών μας.

Μαρία Κωνσταντινίδου-Ζηνοβία Βασιλειάδη

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

https://www.youtube.com/watch?v=3kfArLovCTw&feature=youtu.be

Bookmark the permalink.

Comments are closed.