Εγγραφή μαθητών/τριών στην Α’ τάξη για το σχολικό έτος 2022 – 2023

Ποιους μαθητές αφορά;                          Στην Α’ τάξη του δημοτικού για τη σχολική χρονιά 2022 – 2023 εγγράφονται μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως και 31-12-2016.

Πότε γίνονται οι εγγραφές;                     Από 1-3-2022 έως 18-3-2022.

Ποιος κάνει την εγγραφή;                       Την εγγραφή του μαθητή/τριας κάνει ο γονέας ή ο/η νόμιμος/η κηδεμόνας. Σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων την εγγραφή κάνει αυτός που έχει την επιμέλεια.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

  1. Αίτηση – Υπεύθυνη ΔήλωσηΘα την προμηθευτείτε από το σχολείο και Αστυνομική Ταυτότητα ή άλλο έγγραφο πιστοποίησης ταυτοπροσωπίας.
  2. Βεβαίωση φοίτησης ΝηπιαγωγείουΘα την προμηθευτείτε από το νηπιαγωγείο
  3. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια (το γαλάζιο βιβλιάριο υγείας του παιδιού), ή βεβαίωση ιατρικής αντένδειξης από δημόσιο φορέα για τυχόν ελλείψεις
  4. Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (φωτοτυπία της σελίδας όπου αναγράφεται όνομα και διεύθυνση) – ένα από τα παρακάτω:

α)  https://www.aade.gr/”Μητρώο &Επικοινωνία/ Στοιχεία Φυσικού Προσώπου”εκτύπωση σελίδας

β)  συμβολαιογραφική πράξη ιδιοκτησίας ή

γ) ιδιωτικό συμφωνητικό ενοικίασης που έχει κατατεθεί ή καταχωρηθεί ηλεκτρονικά  στην Εφορία (εκτυπωμένη βεβαίωση) ή

δ)  στοιχεία που προκύπτουν από τη φορολογική δήλωση του γονέα – κηδεμόνα (Ε1, Ε9, εκκαθαριστικό) 

  • Ατομικό Δελτίο Υγείας ΜαθητήΘα προμηθευτείτε το έντυπο από το σχολείο

 Μπορεί να προσκομιστεί συμπληρωμένο από παιδίατρο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

  • Για τους αλλοδαπούς μαθητές, πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο ή ληξιαρχική πράξη γέννησης, εφόσον έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τους μαθητές με ελληνική υπηκοότητα ΔΕN ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ προσκόμιση πιστοποιητικού γέννησης. Το σχολείο αντλεί τα απαιτούμενα στοιχεία αυτόματα από Πληροφοριακό Σύστημα διασυνδεδεμένο με το Εθνικό Δημοτολόγιο.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται για την εγγραφή του παιδιού τους στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου και στην Πρωινή Ζώνη μπορούν να προσκομίσουν συμπληρωμένη τη σχετική αίτηση (δεν απαιτούνται άλλα δικαιολογητικά). Η αποχώρηση των παιδιών από το Ολοήμερο μπορεί να γίνει ή στις 15:00 ή στις 16:00 και δηλώνεται στην αίτηση.

Διαδικασία παραλαβής δικαιολογητικών:  Οι εγγραφές αρχίζουν την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 και τελειώνουν την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 από 09:00 – 11:00 π.μ. Τηλεφωνείτε στο 2106196248 για να κλείνετε ραντεβού. Θα τηρούνται όλα τα σχετικά μέτρα προστασίας (αντισηπτικά υγρά, υποχρεωτικές αποστάσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας). Για την είσοδό σας στο σχολείο πρέπει να έχετε πιστοποιητικο εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test που να έχει διενεργηθεί εντός 24 ωρών. Επίσης πολύ σημαντικό να έχετε στυλό δικό σας ώστε να αποφεύγεται η κοινή χρήση τους.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.