Επαναλειτουργία του σχολείου

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε σχετικά με την επαναλειτουργία του σχολείου από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020:

  • Οι χώροι του σχολείου έχουν καθαριστεί σχολαστικά. Έχει γίνει απεντόμωση, και απολύμανση για τον Covid-19 ακολουθώντας όλα τα σχετικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Έχουμε προμηθευτεί με αντισηπτικά υγρά για όλες τις αίθουσες τα οποία οι μαθητές/ριες θα χρησιμοποιούν κάθε φορά που εισέρχονται ή εξέρχονται από αυτές. Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες στις προβλεπόμενες αποστάσεις.
  • Χρήση μάσκας θα γίνεται από όσους εκπαιδευτικούς ή παιδιά το επιθυμούν (προαιρετικά).
  • Θα υπάρχει καθαρίστρια καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου η οποία θα καθαρίζει/απολυμαίνει τις επιφάνειες των θρανίων, τις βρύσες, τα πόμολα και τις κουπαστές σε κάθε διάλειμμα και θα καθαρίζει τακτικά τις τουαλέτες. Επίσης θα κάνει συνολικό καθαρισμό του κτηρίου μετά τη λήξη των μαθημάτων καθημερινά.
  • Έχει προετοιμαστεί ειδικός χώρος παραμονής πιθανού κρούσματος στο ισόγειο του νέου κτηρίου όπου, σύμφωνα με τις οδηγίες, θα οδηγείται κάθε μαθητής/ρια που δεν θα αισθάνεται καλά ή/και  παρουσιάζει κάποια συμπτώματα. Θα φοράει υποχρεωτικά μάσκα μιας χρήσεως που θα του/της δίνουμε, θα γίνεται θερμομέτρηση και θα ειδοποιούνται οι γονείς για την άμεση αποχώρησή του/της από το σχολείο. Στους γονείς θα δίνονται οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν. Όσοι γονείς εργάζονται μακριά ή έχουν δυσκολία να προσέρθουν άμεσα, θα πρέπει να έχουν φροντίσει ώστε να υπάρχει γνωστό ή συγγενικό άτομο διαθέσιμο κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου το οποίο θα παραλάβει τον/την μαθητή/μαθήτρια κατόπιν δικής τους εξουσιοδότησης. 
  • Κανενός είδους υλικό (τετράδια, βιβλία, φυλλάδια, μολύβια, γόμες, μαρκαδόροι κ.ά) δεν θα δίνεται από ένα παιδί σε κάποιο άλλο και θα πρέπει να γίνεται σχολαστικός έλεγχος ώστε τα παιδιά να έρχονται στο σχολείο χωρίς να τους λείπει τίποτα από αυτά που θα χρειαστούν. Για λόγους ασφαλείας ούτε οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν βιβλία ή τετράδια από τους μαθητές για να τα διορθώσουν. Οι εκπαιδευτικοί θα λύνουν τις ασκήσεις στον πίνακα και η διόρθωση των εργασιών θα γίνεται από τα ίδια τα παιδιά. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να κρατηθούν οι αποστάσεις των παιδιών μεταξύ τους αλλά και με τους εκπαιδευτικούς.
  • Το κυλικείο του σχολείου δεν θα λειτουργήσει. Συστήνεται τα παιδιά να έχουν μαζί τους κάποιο κολατσιό καθώς και μπουκαλάκια με νερό (προτείνεται 2) γιατί δεν θα μπορούν να πιουν νερό από τις βρύσες με το στόμα και καλό είναι να αποφεύγουν να γεμίζουν το μπουκάλι τους αφού υπάρχει ο κίνδυνος να ακουμπάει στο στόμιο της βρύσης. Επίσης θα πρέπει να φέρνουν ένα καπέλο μαζί τους για τα διαλείμματα και για το μάθημα της γυμναστικής.
  • Οι μετακινήσεις των μαθητών/ριών μέσα και έξω από το κτήριο θα γίνονται με προσοχή αποφεύγοντας κατά το δυνατό το συνωστισμό και κρατώντας τις αποστάσεις. Θα αποφεύγεται η συνεύρεση παιδιών διαφορετικών τμημάτων και για το λόγο αυτό δεν θα χρησιμοποιείται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η αίθουσα μουσικής, η αίθουσα αγγλικών και η αίθουσα των υπολογιστών. Στα διαλείμματα έχουν οριστεί συγκεκριμένοι χώροι για τα παιδιά του κάθε τμήματος.
  • Την ώρα των διαλειμμάτων όλα τα παιδιά θα οδηγούνται έξω από το κτήριο και οι αίθουσες θα αερίζονται επαρκώς. Οι τουαλέτες θα καθαρίζονται τακτικά και δεν θα επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία περισσότερων των δύο παιδιών καθ΄ όλη τη διάρκεια.
  • Η πρωινή προσέλευση των παιδιών θα γίνεται το χρονικό διάστημα από τις 08:00 έως τις 08:15 ως εξής:

Τα παιδιά της Α΄ Β΄και της Γ΄ τάξης από την είσοδο του νέου κτηρίου.

Τα παιδιά της Δ, Ε΄ και ΣΤ΄τάξης από την είσοδο του παλιού κτηρίου.

Οι ίδιες πύλες θα χρησιμοποιούνται και για τη μεσημεριανή αποχώρηση στις 13:15. Παρακαλούμε όλοι να δείξουν την απαιτούμενη υπομονή γιατί η έξοδος των παιδιών θα γίνεται με προσοχή και τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας, γεγονός που θα οδηγήσει ενδεχομένως σε μικρές καθυστερήσεις.

Όσα παιδιά έχουν αδέλφια θα χρησιμοποιούν την πύλη που αντιστοιχεί στα μεγαλύτερα αδέρφια τους.

 Το πρωί δεν θα υπάρχει συγκέντρωση των παιδιών στο προαύλιο και θα οδηγούνται κατευθείαν στις αίθουσες των τμημάτων τους. Παρακαλούμε να τηρηθούν αυστηρά οι ώρες και οι πύλες προσέλευσης/αποχώρησης και οι γονείς αφού παραδώσουν ή παραλάβουν τα παιδιά τους να αποχωρούν άμεσα για την αποφυγή συγχρωτισμού πολλών ατόμων.  Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί στις ημέρες που το κάθε παιδί πρέπει να προσέρχεται σύμφωνα με το υπο-τμήμα που ανήκει.

  • Είσοδος γονέων στο σχολείο γίνεται σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις και πάντα σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του σχολείου. Σε κάθε περίπτωση τηρείται ημερολόγιο επισκεπτών ώστε να είναι δυνατή η Ιχνηλάτηση τυχόν κρουσμάτων. Επικοινωνία με εκπαιδευτικούς ή τη διεύθυνση του σχολείου προτείνεται να γίνεται τηλεφωνικά.

Αγαπητοί γονείς, περιμένουμε με αγάπη και έντονη την αίσθηση της ευθύνης, τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και με μια νέα πραγματικότητα που απαιτεί αποστάσεις, πρωτόκολλα, προφυλάξεις, περιορισμούς και αυτοπεριορισμούς. Μιλήστε στα παιδιά και βοηθήστε ώστε η επιστροφή τους στο σχολείο να γίνει όσο ομαλότερα γίνεται.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.